Toyuq ətinin bəzi hisələri var ki, xərçəng yarada bilər.
Faktmedia.az xəbər verir ki, Çin alimləri bu barədə araşdırma aparıb.
Bu barədə tədqiqat xarici jurnallarda dərc edilib.
Mütəxəssislər toyuğun müxtəlif yerlərindən bişmiş bulyonları istehlak etməməyi tövsiyə edir, belə hissələrə pəncələr, bağırsaqlar, boyun və quyruq daxildir.
Məlum olub ki, toyuq ayaqları insan orqanizmi üçün həzm olunması çox çətin olan, çəki almağa səbəb olan, həmçinin sağlamlığa mənfi təsir göstərən çoxlu miqdarda hormon ehtiva edən yüksək yağ konsentrasiyasına malikdir.
Toksinlər quşun boynundakı limfa düyünlərində toplanır. Eyni şey bağırsaqlara da aiddir, tərkibində zərərli komponentlərlə birlikdə çoxlu sayda bakteriya var.
Xəyalə Xəlilova