"Aparılan araşdırmalarda göstərir ki, davamlı olaraq bu cür qidaların qəbulu insanlarda başda obezitə olmaqla, ürək-damar xəstəlikləri, şəkərli diabet, onkoloji və bir çox xəstəliklərə səbəb olur. Xərçəng şişlərinin çox hallarda qlükoza və şəkər tozu ilə qidalanmağa bağlı olduğuna dair da araşdırmalar mövcuddur".
Bu fikirləri Faktmedia.az-a açıqlamasında sağlam qida təbliğatçısı Asim Vəliyev deyib.
Onun sözlərinə görə fast-food qidalanmada daha çox tərcih edilən ağ undan hazırlanmış çörəklərdən istifadə olunur.
"İki dilim çörək iki yemək qaşığı şəkər tozundan daha çox qan şəkərini yüksəldir. Ən çox bağımlılıq yaradan fast-food qidalardan biri də çipsilərdir. Çipsi də kanserogen maddələr ehtiva etdiyindən yeyilməməlidir. Alimlər çipsinin xərçəng xəstəliyindən köklüyə qədər, şəkər xəstəliyindən sonsuzluğa qədər bir çox xəstəliyə səbəb olduğunu bildirir".
Havar Şəfiyeva