Dietoloq, tibb elmləri doktoru Mixail Ginzburq toz halında olan hazır qəhvə qocalmanı sürətləndirdiyini bildirib.
Faktmedia.az xəbər verir ki, mütəxəssis "Rusiya 1" kanalında "Ən vacib nüans haqqında" verilişinin efirində qəhvənin xoşagəlməz nəticələrindən danışdlb.
Ginzburqun sözlərinə görə, toz qəhvənin tərkibində faydalı maddələr azdır, çünki onların yarısı istehsal zamanı itirilir. Mütəxəssis onu da bildirib ki, bu içkidən tez-tez istifadə orqanizmin sürətlə qocalmasına səbəb ola bilər və dəridəki qırışlar vaxtından əvvəl görünməyə başlayır.
Bundan əlavə, qəhvə tozu ürək-damar xəstəliklərinin və hətta xərçəngin inkişafına səbəb ola biləcəyinə xəbərdarlıq olunmuşdu.
Havar Şəfiyeva